top of page

Ons Verhaal

tekst: Rustiekkamperen.com

Al lang droomden wij ervan om een camping te hebben. We gingen zelfs in Frankrijk stagelopen op een kampeerterrein om te kijken of het wel beviel. Gelukkig pakte dat goed uit! Alleen bleek dat Frankrijk toch wel wat te ver was dus waarom geen mooie rustieke camping in ons eigen Nederland?

 

Deze werd gevonden in een van de noordelijkste plekjes van ons land, midden in de graanrepubliek in het buurtschap Kostverloren bij Finsterwolde. Vlak bij de Duitse grens, dichtbij de Dollard, midden in de velden… Een ideale plek voor een kleine rustieke camping. Hier was een kleinschalig rustiek bedrijf te koop dat aan de voorwaarden voldeed! De oude bakkerij van het dorp. Mini Camping en B&B Kostverloren 11 !

Onze carrières in het westen des lands werden dus opgezegd en in 2018 werd ons eerste seizoen gedraaid. Er is geen spijt want het nieuwe leven in deze landelijke en rustige omgeving bevalt goed en de eerste tevreden gasten zijn uitgezwaaid.

 

Er is plaats voor zes kampeermiddelen en je staat hier intiem op een mals grasveld omringd door bomen. Een mooie uitvalsbasis voor een bezoek aan deze bijzondere hoek van ons land.

 

Mark, Sharon en Pien

New Project.png
graan-23240.gif
Kostverloren

Kostverloren is een streekje met een bewoonde geschiedenis van ca. 200 jaar. Een woonoord voor mensen die leefden van seizoensarbeid bij de grote boeren en eigen kleinschalige bedrijvigheid. Tot voor 1960 stonden er ca. 25 woningen op Kostverloren, momenteel nog 9 die het postadres Kostverloren voeren, waaronder nummer 11. Voorheen "bakker Boektje".

Wat de bakkerij was, met aangebouwde schuur voor paard en koeien, is nu een gemeenschappelijke ruimte (het achterhuis) met houtkachel en bar. Daarboven liggen twee gastenkamers met eigen opgang en sanitair.

Wat vroeger groentetuinen waren van naastliggende percelen is nu een tuin met terras en kampeergelegenheid. Op het terrein staan een slaaphut, een sanitair op wielen en een vakantiehuisje met eigen sanitair en keuken. Wij kunnen volledig verzorgde slaapgelegenheid bieden aan groepen tot 10 personen. Ontbijt en maaltijden in overleg.

“A wonderful spot for a stay in a small campervan. We loved being in an orchard and being visited by the chickens. It was well worth hiring the electric bikes to visit the seal watching point. very quite, very restful."

 

J. Holt

 

“Beste Mark,

 

We hebben echt een heerlijke tijd gehad hier! De jongens

willen nog lang niet weg. Bedankt voor de gastvrijheid,

lekkere eten en goede tips.

 

Take, Bink, Binh & Ruurd

bottom of page