top of page

Omgeving

Welkom in de gemeente Oldambt. Laat u verrassen door deze waterrijke gemeente met een divers cultureel en historisch aanbod. Met een verscheidenheid van vele grote en kleine evenementen, festivals, exposities en voorstellingen is er in de buurt van mini camping en B&B Kostverloren 11, altijd wat te beleven. Wereld Erfgoed Waddenzee de Dollard ligt op een steenworp afstand.

 

Wandelend, fietsend of varend genieten van de natuur en uitgestrektheid van deze prachtige gemeente. Ontdek het landschap van de Graanrepubliek met zijn prachtige boerderijen en bezoek de winkel Graanrepubliek waar de lokaal geproduceerde producten gemaakt, geproefd en gekocht kunnen worden. Of gewoon relaxen in het enige bronnenbad, Fontana, van Nederland.

New Project.png
graan-23240.gif
zeehonden
dollard
polder
Wandelen / Fietsen
New Project.png

In de directe omgeving van de mini camping bevinden zich verschillende wandel- en fietsroutes. Fiets niet bij u, geen probleem, wij beschikken over huurfietsen, die u met een klein beetje hulp door het prachtige landschap voeren.

Zeehonden kijken

Van het voorjaar tot het najaar staat de zeehondenkijkwand opgesteld op de zeedijk in Termunten bij de Punt van Reide. Een unieke gelegenheid om de zeehonden en hun pups in hun natuurlijke omgeving te spotten zonder ze te verstoren! Een unieke locatie in Nederland die je zelf kunt bezoeken.

Zwemmen

In de zomer kun je heerlijk buiten zwemmen bij het Oldambtmeer. Er zijn twee zandstranden met veilige zwemzones. In het Noorden een strand bij Midwolda en Strand Zuid aan de zuidkant.

Zwemmen kan ook in de Beertster Plas. Hier zijn geen faciliteiten, maar het water is schoon en op het strand kun je heerlijk beschut spelen of in de zon liggen.

Tevens zijn er diverse zwembaden, buiten/binnen, in de buurt.

Met Kinderen

Lekker zwemmen in een van de vele zwemgelegenheden in de buurt, een bezoek aan het lego museum, dierenpark Wildlands in Emmen, net over de grens Tier und Freizeitpark Thule, er is van alles te doen en te beleven.

bottom of page